Päteviä eurooppalaisia laitteita ja käteviä helpotuksia ennakkoluulottomille, toimintaansa tehostaville käyttäjille ja yrityksille.
Ilman välikäsiä suoraan maahantuojalta. Eduksesi.

NIR Rehuanalyysi by Dinamica Generale products

Analysointi tilalla. Tulokset välittömästi!

  • Varmista laatu tilojen välisessä rehukaupassa ja ruokinnan suunnittelussa > Yksi kolmesta DG NIR analysaattorimallista voi olla tärkeä tekijä tuotannon ja talouden kohentamisessa.

X-NIR (kuva K Isosaari)

X-NIR-analysoi

 X-NIR käsityökalu analysaattori     

X-NIR paketti

Tämän helpommaksi ja nopeammaksi rehun (heinä, säilörehu, vilja, ape) laadunmääritys ei  voi tulla! X-NIR sisältää kaikki samat analysointiominaisuudet kuin AgriNIR ja NIR-On-line (rehustuslinjaan asennettavat), siis kaikki mitä tarvitset optimaalisen ruokinnan toteuttamiseen.

X-NIR:illä voit koska tahansa käydä pellolla, rehuvarastolla tai sekoittamolla toteamassa rehun laatuarvot; kosteus, tärkkelys, valkuainen, kuitu (ADF ja NDF) ja rasva. Tämän helpompaa ja nopeampaa monipuolinen rehuanalysointi ei voi olla!

X-NIR on heti käyttövalmis. Vakiopakettiin kuuluvan yhden vuoden huoltosopimukseen sisältyvän kalibrointipalvelun avulla kalibrointia voidaan tarvittaessa ja haluttaessa täsmentää milloin tahansa käyttöönoton jälkeen. Huoltosopimukseen kuuluvat luonnollisesti analyysituloksien hyödyntämiseen tarvittavat ohjelmistot NIR Trace ja NIR Evolution.

Ohran valkuaisarvo on tärkeä tieto monessa tapauksessa. Sen täsmällisen määrittämisen saamiseksi DG NIR-laitteen käyttöönottaja/asiakas ottaa omatoimisesti riittävän laajan näytemateriaalin > analysoi ne uudella laitteellaan > tulokset sähköisenä laitevalmistajalle > osa fyysisistä näytteistä kotimaiseen valtuutettuun laboratorioon > näiden tulosten jälkeen laitevalmistaja lähettää päivityksen > uusi NIR-laite on asianmukaisesti kalibroitu.

Katso video NIR-laitteen käytöstä!

NIR-analyysia ja punnitusta

Katso valmistajan X-NIR esite

AgriNIRDinamica Generalen NIR on täsmätyöväline kotieläinten ruokinnan suunnitteluun, joka on käytössä Amerikkaa ja Uutta-Seelantia myöten.

NIR:illä saadaan maatilalla välittömästi analysointitulos käytettävissä olevan rehun rehuarvoista. Enää ei tarvitse odottaa päiväkausia tulosten saamista. AgriNIR ja X-NIR ovat kannettavia NIR -menetelmään perustuvia rehulaboratorioita. AgriNIR:in (kuvan musta laukkumalli) voi asentaa kiinteäksi (NIR-On-line) myös rehuviljalinjalle, sopivaan kohtaan ennen myllyä tai sekoitinta.
Nopealla ja ajan tasalla olevalla rehuanalyysillä tilalla on mahdollisuus päästä yhä parempaan ja taloudellisempaan maitotuotokseen tai lihakarjan parempaan päiväkasvuun. Oikea ruokinta parantaa karjan terveyttä, yritystoiminnan tulos kehittyy ja tilan yrittäjäväen/työntekijöiden työ helpottuu ja tulee entistä mielekkäämmäksi.

Katso tässä vaiheessa valmistajan monipuolinen NIR-esite

Katso lisää NIR-kuvia   

NYT 1 kpl vähän esittelykäytetty X-NIR (kuin uusi) todella edullisesti. Myös vuokraus mahdollinen.

 

Määriteltävät rehuarvot

AgriNIR ja X-NIR tulostavat reilussa puolessa minuutissa: Kuiva-ainepitoisuuden %, valkuaisen prosentteina kuiva-aineesta, kuidun (NDF ja ADF), tuhkan, tärkkelyksen ja rasvan. Lisäksi tulostusliuskassa ilmenee päiväys ja kelloaika. Valmistajan ilmoittama tarkkuus on kuiva-ainepitoisuudessa +/- 1,5 % ja muilla 2,4 %.

Käyttöönoton yhteydessä NIR-laitteetvoidaan kalibroida laitevalmistajan avustuksella ja tarvittaessa vertaamalla hyväksyttyjen paikallisten laboratorioiden analyysituloksiin. Jatkossa valmistaja, italialainen Dinamica Generale suosittelee tarkistuskalibrointia kerran vuodessa. Tällöin vertailutulokset lähetetään sähköpostilla tehtaalle, joka lähettää tarvittaessa uudet kalibrointiasetukset muistitikulla tai WiFinä.

Tiedonsiirtoa

Analyysivaiheessa voidaan kullekin näytteelle nimetä asiakasnumero ja näytenumero. X-NIR:in ja AgriNIR:in muistissa säilyy 60 viimeisintä analyysiä. Paperitulosteen (AgriNIR) ohella analyysitiedot voidaan tallentaa muistitikulle. Tulostiedot voit tallentaa PDF tai Excel muodossa. Tulosten monipuolista jatkokäsittelyä ja tarkastelua varten varusteina ovat DTM NIR Trace ja Evolution ohjelmat, jotka kuuluvat huoltopaketteihin. Nopea tiedonsiirto mahdollista: Nyt valmistaja DG tarjoaa nopeat 3G yhteydet järjestelmien väliseen tiedonsiirtoon. Uusissa modeemeissa on SIM-kortti ja yhteys DG:n pilvipalvelimelle valmiina. Tämä tehostaa sovellutusten käytettävyyttä.

AgriNIR kannettava rehulaboratorio painaa vain 21 kg ja on ulkomitoiltaan kuljetusasennossa 50x46x30 cm. Näyttö 7″. Käyttölämpötila on 0° C:stä ylöspäin. Käyttövirta on 220V, lisävarusteena on kytkentä auton/traktorin tupakansytyttimeen.

AgriNIR ja X-NIR soveltuvat kannettavina työkaluina erinomaisesti tilan omaan käyttöön, tilojen yhteiskäyttöön, analyysi-/ruokintasuunnitelmapalveluiden tuottajalle, neuvonnalle ja tutkimukselle. Mielestämme mahdollisimman monen nautakarjan ruokintaan erikoistuneen rehu/ruokintaneuvojan autossa pitäisi olla vakiovarusteena huippukätevä ja nopea X-NIR rehuanalyysilaite. 🙂

Valmistajan esite

NIR asennettunaNIR linja-asennukseenNIR-On-line vastaava NIR-analysointi, samoilla ominaisuuksilla kuin AgriNIR, asennettuna rehuvalmistuslinjalle esim. ennen seulastoa, myllyä tai sekoitinta. Näin raaka-aineista saadaan täsmällistä, reaaliaikaista laatutietoa ja rehuseosresepti voidaan toteuttaa/muunnella tilanteen mukaan > eläimille saadaan juuri optimaalinen rehuseos > parempi tuotos/kasvu, ja itse yrittäjä voi säästää tuhansia euroja tuotantopanoksissa. Aitoa täsmäruokintaa!

Ajosilppurit ja NIR: NIR-On-line EwoNIR analyysilaite on asennettu Euroopassa jo hyvään määrään eri merkkisiin ajosilppureihin. Krone ja New Holland asentavat tätä Dinamica Generalen NIR:iä tehdasasennuksina. Lisävarusteena myös laukkumalli, katso alla.

Lisävarusteena NIR-On-lineen on tarjolla AgriNIR-laukku, jonne On-linen voi siirtää, jolloin käytettävissä on kannettava rehulaboratorio AgriNIR tulostimen kera, aivan täydellinen DG AgriNIR.

Seurantaohjelma NIR Trace ja NIR Evolution kuuluvat ensimmäisen vuoden vakiona olevaan huoltosopimukseen. Hankintahetkellä asiakas valitsee valmistajan tarjoamat vuoden tai viiden vuoden jatkohuoltosopimukset.

NIR-analyysilaite on tarjolla myös kuormaimen kauhaan. Tuoreimpana NIR-laitetäydennyksenä Dinamica Generalella on nyt ohjelmassaan myös lietevaunuun asennettava EwoNIR-analyysilaite, jolloin tiedät todella levitettävän lannan koostumuksen relaaliaikaisena. Käytäntö on osoittanut, että pitoisuudet voivat vaihdella suuresti lietesäiliön eri osissa.

Lue tästä Käytännön Maamiehen lokakuu 2017 artikkeli NIR-analyyseistä

Tekniset tiedot:

  • DG X-NIR: Työkalulaukun koko 50x40x19 cm, kokonaispaino 7,5 kg, itse X-NIR laite 1,6 kg.
  • Kaksi Li-on 3 Ah 15 V ladattavaa akkua + laturi
  • 4,3" kosketusnäyttö / tarkkuus 480x272
  • USB-muistikortti
  • NIR Trace ohjelmisto (> Excel tai Acrobat PDF)
  • Käyttölämpötila 0 C >

Valmistajan sivut: www.dinamicagenerale.com